Weekend retraite

retraite2Een weekend weg uit je dagelijkse beslommeringen, is dat waar dit over gaat?
Nee.
Deze weekend retraite gaat over je dagelijks leven in lijn brengen met jouw ware natuur, doordat je stabiliseert in het NU en van daaruit situaties aantrekt die beter passen bij wie je werkelijk bent. Want overgave aan dit moment, betekent overgave aan de diepere lagen van jeZelf en dus ruimte geven aan de natuurlijke uit- en ingaande stroom.

We ontmoeten elkaar dit weekend in het kloosterhotel Zin in Vught. In vijf ontmoetingsmomenten waarin Vera liefdevol prikt in resterende ego-verkramping en je uitnodigt JA te zeggen tegen dit moment, zul je steeds dieper openen, waardoor je in de transformerende ruimte van het NU komt. De energie die beschikbaar komt door het openen van het hart weekt los wat niet (meer) bij je past en biedt een bedding voor een nieuwe manier van zijn.
Daarnaast beoogt dit weekend vooral het wennen aan deze nieuwe energie als ‘normaal’, wennen aan hoe ontwaakt bewustzijn voelt, kijkt en door jou heen handelt, zodat je meer en meer stabiliseert in je natuurlijke staat-van-zijn.

Wanneer het ego
niet meer interfereert,
zal het Licht dat jij bent
alle karma transformeren.

Er is geen vast programma. Vera zal te allen tijde inspelen op wat er op dat moment speelt onder de aanwezigen. Juist om je te tonen hoe je meebeweegt met wat het NU vraagt. Haar functie is de ruimte te waarborgen waarin je kunt openen in een hogere frequentie en feedback te geven op alles wat niet of juist wel resoneert met wat IS. Dat kan gebeuren middels vraagt-antwoord sessies, stilte, beweging, oefeningen en/of levende voorbeelden met aanwezigen.

Buiten de ontmoetingen zijn er goed verzorgde, biologisch-vegetarische maaltijden, is er op zondagmorgen taichi, kun je uitwisselen met elkaar in de huiskamer, op jeZelf zijn in de kapel of wandelen in de prachtige tuinen van het kloosterhotel.

Je zult merken dat je door het stabiliseren in het NU steeds moeilijker ontrouw kan zijn aan je diepere Zelf, aan dat wat IS, waardoor oude, niet constructieve patronen af brokkelen en nieuwe manieren van zijn beschikbaar voor je komen. En vooral: dat je leven zich daarop gaat afstemmen.

zineten2zinrefter retraitevera

Dagindeling:

zaterdag9:00 – 10:00ontvangst
zaterdag10:00 – 12:301e ontmoeting
zaterdag12:30 – 13:00lunch
zaterdag14:00 – 16:302e ontmoeting
zaterdag18:00 – 19:00diner
zaterdag19:30 – 21:003e ontmoeting
zaterdag21:00 – 23:00dans-/chillavond
zondag08:15 – 09:00ontbijt(voor mensen die overnachten in het kloosterhotel)
zondag10:00 – 12:304e ontmoeting
zondag12:30 – 13:15lunch
zondag14:00 – 16:005e ontmoeting

Ontmoetingen kunnen uitlopen als het moment daarom vraagt.

 

Praktische informatie:

 • Het weekend vind plaats in Kloosterhotel Zin in het Brabantse Vught. (voor data zie agenda)
 • Kosten voor dit weekend zijn:
  • €395,= inclusief, overnachting in een éénpersoons-kamer, taichi, 2x lunch, 1x ontbijt, 1x diner (allen biologisch-vegetarisch) en de hele dag door onbeperkt koffie en thee. (Er zijn 38  1-persoonkamers intern beschikbaar, bij volledige bezetting of als je een 2-persoons kamers wenst, zijn er kamers in het nabij gelegen Huize Bergen beschikbaar en op eigen initiatief te regelen)
  • Of €320,= exclusief overnachting, maar inclusief 2x lunch, 1x diner (allen biologisch) en de hele dag door onbeperkt koffie en thee.
 • Zaterdag 10:00 uur tot zondag 17:00 uur.
 • Er is ruimte voor 60 deelnemers.
 • Op deze activiteit zijn de algemene voorwaarden van kracht.
 • note! Ben je psychose gevoelig? Dan is het niet verstandig dit weekend te volgen!

Annuleren is kosteloos (-verwerkingskosten) mogelijk tot een maand voor de datum, tot 2 weken voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk. Mocht er echter iemand anders jou plek willen innemen storten we het bedrag terug. Bij iedere annulering rekenen wij €25,= verwerkingskosten. Vera Helleman houdt zich het recht voor te annuleren bij onvoldoende deelnemers en zal dan iedereen 100% van de kosten terugboeken.

RESERVEER voor het weekend 28/29 oktober

 

zinslaapkamer2zinslaapkamerzintuinkamer

17 Responses to “Weekend retraite”

 1. r.zweepe 24 april, 2017 21:00 #

  Hoi Vera,

  Wat een mooie reacties lees ik hier !
  Vind het zo jammer dat ik op dit moment niet de financiële middelen heb om dit te kunnen meemaken.
  Ik ga er voor sparen, het lijkt me geweldig om mee te maken.

  groet,
  Raijmond

 2. Ronald Ent 6 oktober, 2015 22:15 #

  Lieve Vera,

  Dankjewel voor het prachtige weekend dat je voor ons hebt georganiseerd. Het was een genot om mee te gaan op ‘jouw’ energie van zachtheid, directheid, speelsheid, liefde en non-focus. Ik leer daar ontzettend veel van.

  Ik heb ook genoten van de katachtige gevoeligheid waarmee je zaterdagavond door de groep sloop, links en rechts mensen aanwijzend waarbij jij voelde: “Daar is iets gaande in jou. Wil je er naar kijken…?” Heerlijk!

  Het weekend heeft me diep geraakt en ik merk dat er als gevolg daarvan een transformatie in ‘me’ plaats aan het vinden is. Dankjewel, dankjewel, dankjewel.

  Ronald

 3. Ida 6 oktober, 2015 17:56 #

  Een heftig intensief weekend ervaren en het inzicht dat nu een paar dagen later aan het indalen is: dat alles wat nodig is voor mijn ontwaken altijd op de juiste tijd en plaats naar mij toe komt. Soms is dat een emmer ijswater maar dat eenmaal doorstaan te hebben begin ik nu te gloeien.

 4. lut poorters 5 oktober, 2015 11:12 #

  Lieve Vera en medeavonturiers,

  Wat heb ik dit weekend weer genoten :)))Het was zo mooi, intens, bijzonder …om “alles is één, één is alles” echt te voelen, te ervaren! Hoe mooi het zich ontvouwde in: de ontmoeting met mezelf, het samensmelten met de anderen, de gelukzalige stilte, het spel van de magneten, ….het vertoeven in de Bron!

  Dankjewel Vera, dat je met jouw kracht, wijsheid, onbevangenheid, spontaniteit, kwetsbaarheid, liefdevolle energie de juiste snaren weet te raken …!!!

  Dankjewel medeavonturiers, voor jullie openheid, humor, uitstraling,…kortom voor jullie ‘zijn’ !!!

  Met een zak vol nieuwe inzichten/ervaringen ga ik weer het avontuur tegemoet….
  …and I think to myself : “What a wonderful world! “

 5. Irene Van Saet 30 juni, 2015 11:30 #

  Lieve Vera, mooie mensen allemaal, YES……….zo vér-rijkend

  Ik heb alle reacties gelezen en me in iedereen ontmoet …schitterende reflecties
  jouw “zijn” Vera en je verwoorden in elke situatie, vind ik (h)eerlijk, spontaan, en liefdevol
  Dankbaar om dit te mogen be-leven kijk ik uit naar begin oktober ….en ja helemaal vanuit Belgie kom ik terug naar “ZIN” Ik heb er ” zin ” in …..
  tot dan….. Harteknuffel aan allen
  Irene

  • Vera Helleman 30 juni, 2015 11:39 #

   :-) Lieve Irene, wat ben je toch een heerlijk mens
   *je even in gedachten omarmt
   x

 6. Eva 28 juni, 2015 14:25 #

  WOUW, zo mooi en intens! Wat een liefdevol bad was dit weekend voor mij.. mijn hart stroomde en stroomde.. Alles klopte gewoon. Heel verhelderend dat Vera steeds op het “juiste” moment lichtjes aanknipte, alles maakt ze zo simpel. Vol liefde, scherpte en juist ook weer zachtheid. Alles mag er zijn. Heel dankbaar dat ik dit mocht ervaren. Voel mij een heel stuk wakkerder :-). _/|\_

 7. Santo 19 juni, 2015 21:23 #

  Namaste Vera,
  Ik heb heel erg genoten van het weekend, ook al was dat niet waar ik op de eerste plaats voor kwam.
  Heerlijk om weer dieper in verbinding te zijn met meZelf en daardoor ook met de andere mooie zielsgenoten.
  Een heerlijk ondersteunend bad, veld van aanwezig zijn en liefdevolle energie.
  En jij bent de katalysator, die ieder keer opnieuw de steen in het water gooit, om ons los te weken uit de 3D droom.
  Fijn om zo weer thuis Zijn te ervaren, om ook na het weekend het thuis zijn in de wereld weer meer te kunnen omarmen.

  Een harte groet, ook aan mijn mede speelgenoten
  Santo

 8. atmo 17 juni, 2015 17:55 #

  Aan het begin van de groep had Vera ons beloofd dat we “sky high” zouden gaan. Ik begreep dat eerst niet. Maar halverwege dag één werd ik verliefd op een meisje in de groep. Met natuurlijk alle emotionele deiningen die ik van mezelf gewend ben als ik verliefd ben. Opwinding, euforie, de roze bril, de verkrampte fixatie, het gevoel afgewezen te worden, noem ze maar op. Maar het liep een beetje anders dit keer. Met de focus op “hier en nu” probeerde ik steeds in het actuele moment te blijven. En dat lukte eigenlijk best goed. Tijdens een wandeling richtte ik mijn aandacht vooral op de geluiden en geuren van de natuur, en niet op mijn gedachten. En als ik weer in de groep was, dan waren daar natuurlijk de mensen, die prachtige mensen. Zoveel ontmoetingen, zoveel verschillende kleuren. Soms ging het makkelijk en spontaan, soms wat aftastend en verlegen, maar steeds was het boeiend, steeds was het spannend. Ik maakte meer en meer vrienden, en tijdens de avondsessie beleefde ik een moment dat de hele groep als mijn familie aanvoelde, als waren ze allemaal mijn broers en zussen. Ik houd zo van de mensen. En toen ik zoveel schoonheid in de ogen had gezien van de anderen, toen zag ik ook mijn eigen schoonheid weer. Toen herinnerde ik mij weer wat een fantastisch leuk mens ik mezelf eigenlijk vind, en hoezeer ik van mezelf houd. En dat ik van niemand afhankelijk ben om mij lief te hebben en blij te maken, want ik heb zelf meer dan genoeg liefde en blijheid in me, in overvloed zelfs. Over “sky high” gesproken.

 9. Caroline Hazeleger 17 juni, 2015 15:52 #

  Lieve Vera,

  Dank je wel voor dit bijzondere weekend! Mijn hart maakte sprongetjes van herkenning! Jouw openheid, toegankelijkheid en energie waren heerlijk om te ervaren. Je heldere manier van spreken en handelen gaf vertrouwen en veiligheid. Het was voor iedereen duidelijk dat alles kon en mocht gebeuren. Het was een heerlijke ervaring. Je zei al dat het nog na zou werken in de volgende dagen en dat klopt! Ik merk een rust en zachtheid in mijzelf die ik voorheen niet op die manier kon voelen. Ik vertrouw erop dat ik steeds beter kan gaan voelen wie ik eigenlijk ben, zonder dat mijn “ikje” er steeds tussen komt. Merk ook dat ik steeds vaker als observator kan kijken en moet zeggen dat ik dat een leuk spel vind. Nogmaals heel hartelijk bedankt! Liefs Caroline

 10. Dorien 17 juni, 2015 09:22 #

  Lieve Vera,

  Het weekend was GE-WEL-DIG, een thuiskomen, vreugde voelen, één en al enthousiasme.
  Ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld en nog steeds sinds het weekend loop ik steeds te lachen, zomaar, om niks. Ik ben je zó dankbaar voor alles wat je me gegeven hebt!!! Dankjewel!!

  En tot gauw!!

  Liefs, Dorien

 11. Jolanda 16 juni, 2015 08:45 #

  Lieve Vera,

  Ik ben zeer, zeer blij dat ik dit weekend heb mogen meemaken. Ik heb de waarheid gevoeld, wie ik werkelijk ben. Een groter cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven. Dank hiervoor! .
  Liefs van Jolanda

 12. Kathleen 15 juni, 2015 16:10 #

  Lieve mensen, lieve Vera, aanwezigheid,

  Het leven is een spel! Blij en dankbaar om mij zo levend te voelen. Wat een avontuur hebben wij met zijn allen mogen ervaren en mogen wij met zijn allen beleven!
  De projecties vliegen er weer op los vandaag.
  Het leven is een spel! Vlieg erin! Dat heb ik onthouden, en dat ga ik doen!

  tot gauw, ergens onderweg.

 13. Colin 15 juni, 2015 06:51 #

  Lieve Vera,
  Bedankt voor het rijke weekend! Wat een mooie inzichten en reflecties voor de ziel heb je me gegeven. Je verwoordingen en je “zijn” maken dat deze prachtig binnengekomen zijn. Bedankt voor deze gereedschappen op mijn pad….
  Liefs,
  Colin

 14. Thyra Jörgensen 29 februari, 2012 13:23 #

  Lieve Vera,

  Wat een fantastisch weekend hebben we met z’n allen achter de rug! Het was indrukwekkend en ik ben ontzettend dankbaar dat ik er deel van heb mogen uitmaken.

  Je hebt me herinnerd aan wat ik eigenlijk altijd al heb geweten: alles is liefde! Vanaf nu probeer ik bewust door het leven te gaan en te genieten van al het moois op deze wereld!! Wat fijn dat er een vervolg komt op het weekend! Als ik kan, ben ik erbij!

  een lieve groet,Thyra

 15. Remy Welters 2 november, 2011 13:23 #

  Liefde volle Vera,

  Ik heb erg genoten van de weekendretraite.
  Ik wil je nogmaals bedanken voor het openen van mijn hart, en de liefde en energie die ik heb mogen ontvangen van jou en alle andere deelnemers. Zelfs nu wanneer ik dit bericht typ raak ik geëmotioneerd door het hele weekend. Ik ben zo blij en voel me zo gelukkig dat ik deel heb genomen aan jouw weekend dat ik niet weet hoe ik je ooit kan bedanken.

  Voor altijd dankbaar,

  Remy Welters

Stel een vraag

Google+

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten